20.000 especies de abejas

Dir: Estibaliz Urresola

2023 / Esp / 129 min.

V.O. cast, eusk / subt. castellano.


3/2€

Cocó, de huit anys, no encaixa en les expectatives de la resta i no entén per què. Tots al seu al voltant insisteixen a cridar-li Aitor però no es reconeix en eixe nom ni en la mirada dels altres. La seua mare Ane sumida en una crisi professional i sentimental, aprofitarà les vacances per a viatjar amb els seus tres fills a la casa materna, on resideix la seua mare Lita ii la seua tia Lourdes, estretament lligada a la cria d’abelles i la producció de mel. Este estiu que canviarà les seues vides obligarà a estes dones de tres generacions molt diferents a enfrontar-se als seus dubtes i temors.

Cocó, de ocho años, no encaja en las expectativas del resto y no entiende por qué. Todos a su alrededor insisten en llamarle Aitor pero no se reconoce en ese nombre ni en la mirada de los demás. Su madre Ane, sumida en una crisis profesional y sentimental, aprovechará las vacaciones para viajar con sus tres hijos a la casa materna, donde reside su madre Lita y su tía Lourdes, estrechamente ligada a la cría de abejas y la producción de miel. Este verano que cambiará sus vidas obligará a estas mujeres de tres generaciones muy distintas a enfrentarse a sus dudas y temores.