ALACANT: ESPAIS PER A UNA MEMÒRIA DISSIDENT

ALICANTE: ESPACIOS PARA UNA MEMORIA DISIDENTE

Maig 2-12 Mayo

Sábado, 4 de mayo

10:00 – 14:00 / 17:30-19:30

Hall 1ª planta Teatre Arniches

Exposició  

Accés gratuït

L’Armari de la Memòria és un servei públic, impulsat des de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, la principal missió del qual és la recuperació, conservació, descripció, digitalització i difusió de fons documentals rellevants per a construir una memòria de les persones, accions, entitats, locals o espais LGTBI del territori valencià. 

Aquesta exposició, comissariada per L’Armari de la Memòria en el marc del MOVA, pretén fer un recorregut cartogràfic pels espais LGTBI de la ciutat d’Alacant. Per a això, planteja la recopilació d’aquests llocs en un únic mapa que englobe espais d’oci, cultura, activisme i repressió des dels anys 70 fins als inicis del segle XXI. Com a complement, i com a font documental que ha permés identificar molts dels espais rellevants per a la història LGTBI incosos en aquest mapa, també s’exposaran algunes publicacions creades pels diferents col·lectius i associacions LGTBI alacantines al llarg d’aquella època, com Papers Gais, Belladona, Siluetas, Entérate ya o Salir del Armario. 

L’Armari de la Memòria es un servicio público, puesto en marcha desde la Vicepresidencia y Consellería de Igualdad y Políticas Inclusivas de la Generalitat Valenciana, la principal misión del cual es la recuperación, conservación, descripción, digitalización y difusión de fondos documentales relevantes para construir una memoria de las personas, acciones, entidades, locales o espacios LGTBI del territorio valenciano.

Exposición de publicaciones creadas por diferentes colectivos y asociaciones LGTBI alicantinas desde los años 70 hasta los inicios del SXXI,, como Papers Gais, Belladona, Siluetas, Entérate ya o Salir del Armario.