CRIS PEQUEÑA VALIENTE

El espejo negro

Dissabte, 7 de maig

Sábado, 4 de mayo

18:30 h

6/4 €


65’ / Titelles

Autor i direcció: Ángel Calvente

Interprets: Cristina Jiménez, Carlos Cuadros, Yolanda Valle.

Técnic Il·luminació i so: Adrián Alcaide

Vestuari titelles: Carmen Ledesma

Vestuari interprets: Elisa Postigo

Disseny Il·luminació: Laín Calvente

Disseny escenografía: Ángel Calvente

Cris pequeña valiente és la història de Cristina, una xiqueta a la que quan nasqué li digueren que era un xiquet encara que mai va sentir-ho ací. Sempre va ser una xiqueta i d’aquesta manera va fer-ho saber als seus pares des de ben xicoteta.

Cris, que així li agrada que li diuen, és una xiqueta trans, riallera i intel·ligent, que lluita pel seu dret a ser la persona que sent que és. Aspira a tindre un futur ple de llibertat i oportunitats que li permeta créixer i desenvolupar-se com a qualsevol altra xiqueta de la seua edat.

Ángel Calvente recrea l’ambient familiar amb des- tresa, l’evolució dels pares a l’hora d’acceptar i ges- tionar la identitat de la seua filla, la complicitat de la germana, amb les seues ombres i llums; així com el món pròpiament infantil, amb la seua bellesa i la seua crueltat, la seua incomprensió i la seua tolerància, però també, el centelleig d’esperança que batega en l’amistat.

«Cris pequeña valiente» es la historia de Cristina, una niña a la que al nacer le dijeron que era un niño, aunque ella nunca lo sintió así. Siempre se sintió niña y así se lo hizo saber a sus padres desde muy pequeñita.

Cris, que así le gusta que la llamen, es una niña trans, risueña e inteligente, que lucha por su derecho a ser la persona que siente que es. Aspira a tener un futuro repleto de libertad y oportunidades que le permita crecer y desarrollarse como a cualquier otra niña de su edad.

Ángel Calvente recrea el ambiente familiar con des- treza, la evolución de los padres a la hora de aceptar y gestionar la identidad de su hija, la complicidad de la hermana, con sus sombras y luces; así como el mundo propiamente infantil, con su belleza y su crueldad, su incomprensión y su intolerancia, pero también, el destello de esperanza que late en la amistad.