VALENTINA

Dimecres, 5 de maig

Entrada: 3€

19:30 h


Dir./Gui.:Cássio Pereira dos Santos.

Int: Thiessa Woinbackk, Guta Streser, Romulo Braga, Ronaldo Bonafro, Leticia Franco


Br / 95’ / 2020 / V.O.S.E / FIC

Valentina, una jove de 17 anys, es muda al camp amb sa mare Márcia per a començar de nou. Per a evitar ser intimidada en la seua nova escola, Valentina intenta inscriure’s amb el seu nom social i mantindre en secret el fet que és trans. No obstant això, la xiqueta i sa mare s’enfronten al primer problema quan l’escola local de secundària necessita una segona signatura dels pares perquè Valentina s’hi puga inscriure.

A pesar de la censura, les dificultats i el desinterés del seu president, Jair Bolsonaro, la cinematografia brasilera continua sent una de las més arriscades, lúcides i desbordants d’energia del panorama internacional.

Valentina n’és un exemple. Literalment, brutal.

Valentina, una joven de 17 años, se muda al campo con su madre Márcia para comenzar de nuevo. Para evitar ser intimidada en su nueva escuela, Valentina intenta inscribirse con su nombre social y mantener en secreto el hecho de que es trans. Sin embargo, la niña y su madre se enfrentan al primer problema cuando en la escuela local de secundaria, necesita una segunda firma de los padres para que Valentina pueda inscribirse.

Pese a la censura, las dificultades y al desinterés de su presidente, Jair Bolsonaro, la cinematografía brasileña continúa siendo una de las más arriesgadas, lúcidas y desbordantes de energía del panorama internacional. 

Valentina es un ejemplo. Literalmente, brutal.